Bokprinsessan - mitt i ett äventyr

Senaste inläggen

Av Catharina - 22 maj 2017 19:35

Idag har en kille varit här för att fixa datorn. Efteråt var jag på en skön promendad jag hälsade på några grannar jag har också försökt få kontakt med min kusin som fyllde år igår.

ANNONS
Av Catharina - 15 maj 2017 21:06

Idag var jag med pappa på biblioteket. Vi brukar träffas där. Det finns ett café och ibland brukar vi träffas där.  

Jag har lånat en bok av Agatha Christie och det ska bli intressant att läsa i  den. Jag har inte läst något av henne tidigare. Boken heter Prövad oskuld. Jag har hört mycket om författarinnan. Jag kommer att skriva om boken när jag har läst den.

 

ANNONS
Av Catharina - 13 maj 2017 15:28

Jag menar två saker. Det finns en tidning som heter Dagen och den är jätte bra. Den är kristen.

Jag menar också att jag tycker om varje dag.

Av Catharina - 10 maj 2017 18:36

I fredags blev jag 36 år. Det känns bra. Jag fick ett telefonsamtal av en dam som är 90 år och jag blev jätteglad. Jag fick jättefina kläder av mina föräldrar. Jag ska prova dom idag. Jag kom aldrig iväg till Martin på födelsedagskalaset för jag fick inte någon färdtjänst. Min tvillingsyster och jag hade kalas på söndagen och jag fick fina saker. Mormor och hennes särbo var med och jag fick trisslotter av dom, men ingen vinst.

Av Catharina - 4 maj 2017 21:30

Istanbul - minnen av en stad är både en självbiografi och stadsporträtt. Orhan Pamuk väver samman sitt eget liv med sin hemstads. Han skildrar sin väg till litteraturen från uppväxten i en bank- och industrifamilj där männen i hans faders generation med framgång skingrade de oerhörda förmögenheter som förfäderna byggt upp. Familjens stora hus, där fastrar och farbröder och kusiner bodde om vartandra ligger i den centrala europeiska delen av Istanbul och från sitt fönster kunde den unge Orhan räkna skeppen på Bosporen och följa de stora eldsvådorna i träpalatsen nere vid stranden på den asiatiska sidan. Familjens gradvisa förfall blir en parallell till Istanbuls stolta fall från mittpunkt i det ottomanska väldet med sin flertusenåriga historia till den utkantsposition som staden och Turkiet förpassades till efter första världskriget. Resultatet har blivit en stad och en kultur fylld av melankoli och Pamuk utreder utförligt den speciella form av melankoli, hüzün, som han och hans landsmän älskar att hänge sig åt. Han berättar också om alla de västerlänningar med Gustave Flaubert i spetsen, som med sina skildringar bidragit till att forma både vår och istanbullbornas bild av sin stad. Istanbul - minnen av en stad är en bok för de många Pamukläsarna och för den ökande skara som intresserar sig för Istanbul, både den gamla staden och den som åter söker sig in mot Europa.

Av Catharina - 30 april 2017 22:16

Igår var jag bara hemma men jag var på en kort promenad.

Idag var jag hemma hos min kompis Caroline. Vi hade det trevligt. Hon bjöd på ostbricka och en massa annat gott.

Caroline bor i Göteborg nära havet. Hon har en jättefin lägenhet.

Av Catharina - 26 april 2017 15:53


Människor som skrattar, männsikor som gråter, männsikor som mår bra, människor som arbetar, människor som är glada, människor som är arga och är som dom är. Männsior som är friska och människor som är förlamade. Jag är nämligen själv förlamad men jag mår bra. Ibland är jag ledsen för det men idag är jag glad. Solen skiner och det är vår.

Av Catharina - 25 april 2017 15:18

Är Erin Kelly någon slags väl förborgad författarhemlighet? Eller är det jag som helt har missat alla Gillian Flynn-ska svallvågor med beröm? Om det senare, tur att jag ändå slumplånade boken. Om det förra, nu outar jag henne.

9781354_Grena_vgift_8592Gillian Flynns ”Gone girl” börjar ju bli de senaste årens tröttaste och slitnaste jämförelse. ”X har jämförts med ”Gone girl”. Men X är ju tyvärr aldrig lika bra, till allas stora besvikelse. Kellys bok ”Grenar av gift” ska jag inte jämföra med den, men jag vill ändå dra fram en likhet mellan Kelly och Flynn; så solitt och kompetent smart konstruerad roman. Ge den tio sidor och ring sen in sjuk för att få läsa klart. Jag utmanar er. (Här på bokhora har Helena skrivit om den tidigare om ni behöver en till lovprisande second opinion.)

Man får den grå pluggiga tråkiga Karen som har påbörjat sin klassresa och skåpat in högsta betyg på universitetet i London. Karen som inte riktigt har haft så kul under tiden, det som också ska förknippas med uni-åren. Tack och lov ändras läget när hon stöter ihop med den karismatiska Biba som behöver tysk uttalshjälp inför en pjäs. Och som har fest hemma hos sig, och som bor i ett jättestort, vackert men slitet hus som hon konstigt nog endast delar med sin några år äldre brorsa. Karen går på den där festen och sen vill hon aldrig mer åka hem igen. Så hon gör inte det. Det blir hon, Biba och brorsan Rex en hel fantastisk sommar av erfarenheter och jättekul.

Redan från första kapitlet vet man att den sommaren också kommer att sluta i katastrof och med att Rex avtjänar en lång fängelsedom. Hur det går till är själva spänningsmomentet, och Erin Kelly överraskar / överlistar då mig totalt. Jag tror flera gånger att jag får kläm på hur, vad och vem, men i slutändan visar det sig att jag inte hade kläm alls. Mycket bättre så!
Också mycket bra blir det om syskonen Biba och Rex. Jag är så himla förtjust i syskonberättelser, och i synnerhet såna där syskonen känns för viktiga för varandra på antingen bra eller dåliga sätt. Karen blir direkt misstänksam när Rex beter sig så överbeskyddande mot Biba, som att hon är tio år och inte tjugoett?
Bra är också den gnutta aka-porr man får tack vare universitetet, och inte minst nutiden där Karen och Rex fortsätter sin historia. Tio år efter den ödesdigra sommaren. Jag säger bara: on your marks!

 

Presentation


Kära läsare!
Jag heter Catharina och älskar att läsa. Här på Bokprinsessan vill jag gärna ge er inspiration och läslust.

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer om här?
 Böcker
 Kristen tro och människovärde
 Min vardag
 Hälsa
 En blandning

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Unicef

 

 

 

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Mode och smink

Agnes Grey

 
 
 

Min absoluta älsklingsroman.

Zoya

  underbar kärleksroman

RSS

Följ bloggen

Följ Bokprinsessan - mitt i ett äventyr med Blogkeen
Följ Bokprinsessan - mitt i ett äventyr med Bloglovin'

Hjälp!

Mina bloggar

kristen tro

Besöksstatistik

kristna bloggar

Bibeln

Sanningens bok

 

 

länkar

lindri.se

wwf.se

WWF


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se