Bokprinsessan - mitt i ett äventyr

Senaste inläggen

Av Catharina - 9 december 2016 21:15

Denna boken är sådär. Jag tycker att Haag skriver för korta böcker. I en annan del av Bromma

ANNONS
Av Catharina - 8 december 2016 20:58

   Ebbas bok Detta är den tredje boken i en serie om tre prästdöttrar och den är väldigt bra. Så här står det om den:

Historisk romanläsning när den är som bäst! Den avslutande delen i Maria Gustavsdotters uppskattade trilogi om tre prästdöttrar under 1600-talet.

 

När Bohuslän i februari 1658 blir svenskt växer missnöjet mot det nya styret. Livet är hårt för de många fattiga bohuslänningarna.

I Morlanda prästgård bor Ebba kvar. Hennes äldre systrar har sedan länge lämnat hemmet och även Ebba drömmer om ett annat liv. Hon vill komma bort från den virriga styvmodern och bort från den skrämmande prästen Jostein Erlendsen som envisas med att de ska gifta sig. Ebba använder sin sjukdom som ursäkt och tillbringar dagarna vid vävstolen, bara där känner hon sig lycklig. Så småningom inser Ebba att hon är förälskad  men föremålet för hennes kärlek är redan gift …

ANNONS
Av Catharina - 8 december 2016 20:49

I regnskogen finns det mycket som vi behöver. Olika mediciner finns i naturen och nu är den hotad. Det finns schimpanser som lever i den och för dem är det väldigt viktigt att skogen får vara kvar. Men för människorna är den också viktig. Jag vet inte hur man ska  göra för att rädda den för det finns många som vill tjäna pengar på den men jag ber för den.

Av Catharina - 2 december 2016 19:10

Denna bok är en av tre böcker som är väldigt bra tycker jag.


Genom 1650-talets Norden drar krigets vindar och det råder missväxt. På Orust har prästfrun dött i barnsäng och systrarna Katarina och Ebba tvingas välkomna en ung styvmor till familjen.

Hos Katarina växer viljan att själv skapa sig en framtid, fjärran från faderns och styvmoderns förtryck. Snart nog är hon på väg söderut, mot ett nytt liv som köpmannahustru i danska Ribe.

Katarinas bok tar vid där Ulrikas bok slutade och utgör andra delen av tre i Maria Gustavsdotters atmosfärrika och spänningsfyllda historiska romaner. Läs den om du tycker att den verkar bra!

Katarinas bok 


Av Catharina - 27 november 2016 20:16

Idag var jag i Varlakyrkan på gudstjänst och det var jättebra. Det är första advent och det var en orkester och en kör där. När jag var på väg hem såg jag att mina grannar var ute på grillplatsen och grillade korv och drack glögg. Jag stannade ute en stund och pratade med dem men behövde gå in ganska fort för att det var kallt. När jag kom in var det mysigt med ljusen från  ljusstakarna och adventsstjärnan. Jag har också sett på Father Brown. 

Av Catharina - 26 november 2016 16:24


Jag har läst ut en jättebra bok som heter Ebbas bok. Nu är det skönt att  bara läsa tidningar för i en bok behöver man vara mera engagerad. Jag läser en tidning från Djurens vänner och en tidning som heter Femina och några Elle.

Nu har mamma varit här och vi har betalat räkningar. Vi har julpyntat lite. Jag har ingen gran men man kanske brukar vänta med att ta in den.

Har ni julgran?


 

Av Catharina - 24 november 2016 17:44

Igår var jag i Kungsbacka kyrka och Holm var präst. Det var jätteskönt. Jag träffade Eva och vi fick ett trevligt samtal. Vi tog nattvarden. Pappa var inte med för han var hemma och kurerade sig. Hoppas han mår bra.  

Av Catharina - 21 november 2016 19:16

Vad har ni gjort i helgen? Min har har varit väldigt lugn då jag har lunginflammation. Min pappa var här igår och vi var i Varlakyrkan, den ligger nära mig så det är väldigt enkelt att gå dit. Jag tackar Herren för det! Jag blir frisk snart.


Ser ni på Historieätarna? Jag ska se på det idag och det brukar vara väldigt bra tycker jag.

Presentation


Kära läsare!
Jag heter Catharina och älskar att läsa. Här på Bokprinsessan vill jag gärna ge er inspiration och läslust.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer om här?
 Böcker
 Kristen tro och människovärde
 Min vardag
 Hälsa
 En blandning

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Unicef

 

 

 

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Mode och smink

Agnes Grey

 
 
 

Min absoluta älsklingsroman.

Zoya

  underbar kärleksroman

RSS

Följ bloggen

Följ Bokprinsessan - mitt i ett äventyr med Blogkeen
Följ Bokprinsessan - mitt i ett äventyr med Bloglovin'

Hjälp!

Mina bloggar

kristen tro

Besöksstatistik

kristna bloggar

Bibeln

Sanningens bok

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se