Bokprinsessan - mitt i ett äventyr

Senaste inläggen

Av Catharina - Lördag 1 april 15:14

Denna bok är bra. Jag läste den som sextonåring. Den handlar om en artonårig tjej som träffar sin mor på ett café.


Vi ses på Place de la Sorbonne


Artonåriga Louise och hennes mamma Alice har stämt träff på ett café. Louise väntar och väntar. Hon dricker kaffe, äter lunch, tar en kopp te, en bit paj, går en promenad och ser tillbaka på en uppväxt fylld av längtan efter kärlek och omtanke efter en mor som aldrig funnits till hands. Hon är van att vänta. Mamma är ofta sen. Kanske har hon gjort en ny bekantskap eller fått något infall. Men hon kommer. Hon kommer alltid, förr eller senare.Vi ses på Place de la Sorbonneär en uppmärksammad generationsroman - en uppgörelse med en egocentrisk mor men också den varmaste av kärleksförklaringar från en dotter.

Justine Lévy, född 1974, är fransyska och äldsta dottern till företagaren och fi losofen Bernard Henri Lévy. Hon arbetar som redaktör och författare. Vi ses på Place de la Sorbonne är hennes omtalade debutroman som hon skrev bara tjugo år gammal.

ANNONS
Av Catharina - Torsdag 30 mars 18:46

Ibland har jag dålig hörsel. Nu har jag prolem med hörseln och det är jobbigt. Har ni problem med hörseln?

ANNONS
Av Catharina - Torsdag 30 mars 18:08

”Det mesta är skrivet om Selma Lagerlöf och hennes liv och gärning. Hennes föresats att återvända till Mårbacka och Värmland och de ansträngningar som följde har beskrivits och romantiserats. Men det finns ett tomrum i beskrivningen av helheten som jag till en del kan fylla ut med min berättelse. Författaren Matts Nilsson vill med denna bok hedra sin mor Alma.


Min mor, Alma Göransson, var husjungfru på Mårbacka under andra delen av 1920-talet. Huset var nybyggt och pampigt och Selma stod på höjden av sin berömmelse. De viktigaste böckerna var redan skrivna och folkets kärlek sköljde över henne. Hennes texter hade lagt grunden för turistindustrin i Värmland och Mårbacka hade blivit dess centrum. Förutom att vara sin tids största och mest älskade författare var hon en entreprenörssjäl som med liv och lust engagerade sig i gårdens utveckling och startade företag för att skapa sysselsättning och inkomster åt bygdens folk.I denna dynamiska miljö trädde Alma in 19 år gammal år 1925. Med hennes egna berättelser och Selma Lagerlöfs omfattande brevkorrespondens som grund beskrivs det vardagliga livet och några viktiga händelser på Mårbacka under Almas tid, betraktade med hennes ögon.

Av Catharina - Söndag 26 mars 18:17

Som jag har skrivit förut så har jag fått diabetes. Det innebär att jag få insulin två gånger per dag. Jag får ibland ta blodprov för att kolla blodsockerhalten. Som tur är så har jag inte skräck för sprutor. Har ni skräck för sprutor? Har ni diabetes?

Av Catharina - Söndag 26 mars 18:09

Idag lämnade jag tillbaka den snygga svarta spetsklänningen för det var för liten. Jag köpte presenter till E istället.

Mamma har varit här och vi pratade och jag fick tulpaner av henne.


Jag blir ofta kall när jag är ute, så jag får ofta ha en filt på mig när jag varit ute.

Vad gör ni idag? 

Av Catharina - Lördag 25 mars 18:04

I torsdags var jag  i Göteborg med Martin. Jag köpte en jättesnygg svart spetsklänning som tyvärr var för liten. Jag tänkte ge bort den till Malin men hon tyckte inte att den passade henne. Jag ska lämna tillbaka den på HM.

Idag har det varit fint väder och jag var ute en stund.

Av Catharina - Fredag 24 mars 17:07

Idag har jag varit effektiv. Jag duschade på förmiddagen och var sedan på Kungsmässan. Jag pratade med mina älskade systrar. Malin ska komma till mig i helgen.  Jag planerar för att köpa en födelsedagspresent till min systerdotter E.

Av Catharina - Onsdag 22 mars 16:47

Förra veckan träffade jag mina syskonbarn 2 gånger. Först  på Ekenlekern i Kållered och på söndagen var dom hemma hos mig med Susanna och pappa. Det var jättemysigt! Vi pratade med vår bror i telefonen. Dom kanske ska flytta hem tillbaka till Sverige efter att ha bott ett tag på Filippinerna. Min brors flickvän är därifrån.

Presentation


Kära läsare!
Jag heter Catharina och älskar att läsa. Här på Bokprinsessan vill jag gärna ge er inspiration och läslust.

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer om här?
 Böcker
 Kristen tro och människovärde
 Min vardag
 Hälsa
 En blandning

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Unicef

 

 

 

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Mode och smink

Agnes Grey

 
 
 

Min absoluta älsklingsroman.

Zoya

  underbar kärleksroman

RSS

Följ bloggen

Följ Bokprinsessan - mitt i ett äventyr med Blogkeen
Följ Bokprinsessan - mitt i ett äventyr med Bloglovin'

Hjälp!

Mina bloggar

kristen tro

Besöksstatistik

kristna bloggar

Bibeln

Sanningens bok

 

 

länkar

lindri.se

wwf.se


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se