Bokprinsessan - mitt i ett äventyr

Senaste inläggen

Av Catharina - Onsdag 20 sept 20:40

Idag har jag varit aktiv. Först dushade jag och sedan var jag på apoteket och bibloteket. Sedan var jag i kyrkan med pappa Alexander och Kalle. Efteråt var vi på Black Pearl. Dom andra var där för att se på fotboll men jag var med bara för att hänga med dem. Nu har jag varit hemma en stund och jag åkte färdtjänst hem. Det är lite kyligt ute nu det var skönt med färdtjänst.

Jag har sett på uppdrag granskning nu och jag ska se på tv nu. Vad tycker ni om att se på?

Det finns en bra tidning som heter Dagen jag tycker om att läsa den tidningen.

ANNONS
Av Catharina - Måndag 18 sept 19:54

Igår var det kyrkoval i Sverige. Jag var i Varlakyrkan och röstade, det är en lyx att ha kyrkan så nära. På nyheterna hörde jag att S vann i valet och det var bra, tycker jag.


Idag har min kära syster Malin varit här. Hon fick vatten och schackrutor, vilket var uppskattat. Vi pratade om kompisar. Tack för besöket.

Nu ska jag se på TV.

ANNONS
Av Catharina - Lördag 16 sept 20:50

Igår fyllde mormor 86 år och idag var vi där och gratulerade henne. Alla var där utom Oskar och Emil. Jag gav mormor en bodylotion från Oriflame och hon blev jätteglad. Hon serverade Lax men jag var inte med från början för min färdtjänst kom försent.

Imorgon ska jag rösta i kyrkovalet. Det känns väldigt viktigt och många kommer att vara med. Kommer ni att rösta?

Av Catharina - Fredag 15 sept 19:20

Jag har varit på sjukhus. det var bara tre dagar men tråkigt ändå. Jag fick besök av Jonathan och hans dotter. som bor nära Sahlgrenska. Jag hade lunginflammation och det har jag fortfarande, men jag får vara hemma. Det är skönt att vara hemma och nu hoppas jag bara på att bli frisk. Hur mår ni? 

Av Catharina - Onsdag 6 sept 20:40

i fredags var jag på Liseberg med familjen och det var fint väder.i söndags var jag i Varlakyrkan och det var bra.idag har jag varit i Kungsbackakyrkan och det var bra.Pappa var med.

Av Catharina - Måndag 4 sept 16:50

 jag har läst franska i flera år och jag har varit i paris 2 gånger.det var när jag gick i gymnasiet och det var roligt.jag pratar inte mycket franska nu men ibland träffar jag frans män och då förstår ja vad dom säger.

Av Catharina - Lördag 2 sept 19:08

Roxette berättar historien om ett av Sveriges mest älskade band genom tiderna. Det är en historia full av pass­ion och drama, glädje och sorg, osannolik framgång och nattsvart motgång.Vi får följa Roxette hela vägen.

Av Catharina - Onsdag 30 aug 21:08

Jag har inte läst ut denna bok för jag tycker inte att den var bra, Men du kan prova att läsa den.


När hände det senast att du skrattade med en vän tills du fick ont i magen eller lämnade ungarna hos en barnvakt och åkte bort en hel helg? Eller, för att uttrycka det på ett annat sätt, om ditt liv tog slut i morgon, vad skulle du ångra att du inte gjort? Om det fanns en sista dag i ditt liv, skulle du tillbringa den på samma sätt som du tillbringar den här dagen?
 
En gång körde jag förbi en annonstavla som fångade min uppmärksamhet. Det stod: ”Den som har flest leksaker när han dör är fortfarande död.” Den som har varit nära döden kan berätta att när slutet närmar sig kommer man knappast att tänka tillbaka på alla sena kvällar man jobbat över på kontoret eller hur mycket ens fonder är värda. Tankarna som dröjer sig kvar är av typen ”om bara”, som till exempel: Vem hade jag kunnat bli om jag bara hade gjort allt det jag alltid ville göra?
 
Det är en gåva att kunna bestämma sig för att se sin egen dödlighet i vitögat, utan att vända sig bort eller dra sig undan, Det är en gåva att inse att eftersom man en gång ska dö, måste man leva nu. Huruvida du ska streta på eller frodas är alltid upp till dig – du själv är den som allra mest påverkar ditt eget liv.
 
Din resa börjar med ett val – att kliva upp, gå ut i världen och leva livet fullt ut.
  
 
Allteftersom jag blir äldre känner jag hur min kropp förändras. Det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker, jag kan ändå inte springa lika fort som jag kunde förut, men ärligt talat så gör det mig inte så mycket. Allt förändras – bröst, knän och inställningar. Jag förundras över hur lugnt jag tar saker och ting nu för tiden. Saker som brukade få mig att bryta ihop med huvudet i en chipspåse rör mig inte i ryggen längre. Och ännu bättre än så är att jag har fått insikter om mig själv som man bara får genom en livstid av lärande.
 
Jag har sagt att jag alltid visste att jag befann mig precis där det var meningen att jag skulle vara, när jag stod på scenen och talade till tittare runt om i hela världen. Det var verkligen där jag hörde hemma. Men universum är fullt av överraskningar. För jag håller på att lära mig att när det gäller sådana saker är vi inte begränsade till bara en enda. Vid olika tidpunkter under vår resa får vi – om vi är uppmärksamma – möjligheten att sjunga den sång som det är meningen att vi ska sjunga i livets perfekta tonart. Allt vi någonsin gjort och allt som det är meningen att vi ska göra sammanstrålar i harmoni med den vi är. När det händer, upplever vi också vårt eget mest sanna uttryck.
 
Jag känner hur jag är på väg dit nu, och jag önskar att du också är det.
 
En av mina viktigaste lärdomar har varit att till fullo förstå att det som ser ut som en mörk fläck på din väg mot framgång är universums sätt att peka ut en ny riktning åt dig. Allt kan vara ett mirakel, en välsignelse, en möjlighet om du väljer att se det på det sättet. Om jag inte hade blivit degraderad från mitt jobb som nyhetsankare i Boston 1977, skulle jag inte ha blivit pratshowvärd när jag blev det.
 
När man ser hinder för vad de är förlorar man aldrig tron på den väg man måste ta för att komma dit man vill. För ett vet jag säkert: Den person som det är meningen att du ska vara växer fram från där du är just nu. Så att lära sig att se sina misstag och motgångar som språngbrädor till framtiden är ett tydligt tecken på att man rör sig åt rätt håll.

Presentation


Kära läsare!
Jag heter Catharina och älskar att läsa. Här på Bokprinsessan vill jag gärna ge er inspiration och läslust.

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer om här?
 Böcker
 Kristen tro och människovärde
 Min vardag
 Hälsa
 En blandning

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Unicef

 

 

 

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Mode och smink

Agnes Grey

 
 
 

Min absoluta älsklingsroman.

Zoya

  underbar kärleksroman

RSS

Följ bloggen

Följ Bokprinsessan - mitt i ett äventyr med Blogkeen
Följ Bokprinsessan - mitt i ett äventyr med Bloglovin'

Hjälp!

Mina bloggar

kristen tro

Besöksstatistik

kristna bloggar

Bibeln

Sanningens bok

 

 

länkar

lindri.se

wwf.se


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se